Maya wasta Network (VPN): Panduan Pohara wincikan pikeun Pemula

Maya Network wasta (VPN) informasi mengenai topik panas Kiwari saprak privasi Internet datang untuk melihat arah. Pausahaan nyobian pikeun ngumpulkeun deui data dina pamaké maranéhna pikeun sejauh yen eta anu jadi terlalu mengganggu (Hayang conto? Tempo ieu, ieu, ieu, sarta ieu) Bari nagaraangkut kana cara ngatur kaayaan.


* Peta panas lokasi dimana NSA ngumpulkeun data secara online membuat Anda informan, alat analisis data badag dipake ku Badan Amerika Nasional Kaamanan (NSA). sumber: nu Guardian

Pikeun taun kami geus ngagunakeun produk utama kayaning software Facebook, Google, Microsoft sarta leuwih tapi téhnologi memajukan gancang geus cocoba pausahaan ieu mun memeras akun pamaké tina unggal bit informasi aranjeunna tiasa pikeun tujuan komérsial.

Jika Anda dapat melakukan bajoang ngadalikeun masalah, dina sababaraha kasus éta maranéhna sorangan anu kaliru ngeunaan dosa sarua yén korporat lalaki di kasulitan pikeun – intrusi pribadina tur kempelan ilegal data pribadi.

Ku kituna, naon anu tiasa dan salaku individu melakukan ngajaga privasi kami online? jawaban nu jadi marga urang deui topik kami tina VPN.

Contents

tips ahli

Sababaraha panyadia dina pasaran anu tiasa waé henteu jujur ​​sareng kurban layanan. Aranjeunna ngaku nawiskeun server fisik di lokasi-tempat anu beda, tapi sawatara di antarana sabenerna virtual. Kalayan kecap sanésna, anjeun tiasa nyambung ka server anu aya di salah sahiji nagara, tapi nampi alamat IP anu ditugaskeun ka nagara anu sanés. Contona, pangladén di Cina saleresna tiasa janten ti AS.

Hal ini sangat parah yaitu data hartosna dan data dari sababaraha pangladen di bagean nu sejen di dunya sateuacan ngahontal tujuan akhir. Teu aya garansi yén cybercriminals, agénsi kecerdasan rusiah atanapi hak cipta anu ngalanggar hak cipta gaduh panangan di salah sahiji pangladén panengah.

Pikeun nyingkahan masalah yaitu, pangguna kedah coba coba pikeun leres pikeun parantos leres lokasi VPN. Ieu opat pakakas anu tiasa dianggo ku –

  1. Alat Ping Uji ku CA App sintétik Monitor
  2. Alat Traceroute ku CA App sintétik Monitor
  3. BGP Toolkit dari Hurricane Layanan Electric
  4. Paréntah Prompt Tool alias CMD dina Windows

– Hamza Shahid, BestVPN.co

kaamanan

Layanan VPN VPN gratis untuk ukuran dan ukuran gede kauntungan pamaké maranéhanana. Anda dapat menemukan lebih banyak mah pikeun ngabantu meungpeuk pendataan secara online tapi tidak ada yang bisa dilakukan, tetapi geus dimekarkeun pikeun ngawengku ad-meungpeuk jeung dina sababaraha menggunakan solusi anti virus.

VPN Kumaha Bekerja

Semua orang akan melihat lebih dari VPN rumah VPN Anda dapat melihat lebih banyak teknis teknis lebih lanjut. Tidak ada masalah, pikeun jalma anu ngan hayang konsép dasar, hiji VPN nyiptakeun torowongan aman tina alat server VPN VPN lajeng ti dinya kaluar ka web lega dunya.

Dina gede jéntré, VPN menyediakan protokol komunikasi untuk Anjeun. protokol ieu bakal nangtukeun wates of kumaha data akan ngarambat dari server VPN. Aya sababaraha protokol VPN utama nu umum, sanajan masing-masing boga kaunggulan jeung merugikan sorangan.

VPN Protokol-protokol umum

Sanajan aya sababaraha protokol komunikasi, aya sababaraha leuwih mainstream nu ilahar dirojong terlepas dari merek VPN layanan. Sababaraha nu gancang, sababaraha nu laun, sababaraha leuwih aman, batur kirang kitu. pilihan kas Hormat gumantung sasuai ka nu Anjeun, jadi ieu bisa jadi hiji bagian alus keur anjeun nengetan lamun nuju bade ngagunakeun VPN a.

Ringkesanana –

  • OpenVPN: Buka protokol sumber nu tina kecepatan rata-rata acan nawarkeun rojongan enkripsi kuat.
  • L2TP / IPSec: Ieu rada umum ogé sarta nawarkeun mempercepat santun tapi gampang diblokir dengan sababaraha loka nu teu migawe kahadean pamaké VPN.
  • SSTP: Tei kitu ilaharna disadiakeun jeung kumisan dan enkripsi alus teu boga nyobaankeun sorangan pikeun.
  • IKEv2: Sambungan Pohara di mana Anda dapat menggunakan alus keur alat nu bagerak sanajan maturan standar enkripsi lemah.
  • PPTP: Pohara gancang tapi geus menyodok pinuh ku celah kaamanan leuwih taun.

Protokol VPN ngabandingkeun –

1- OpenVPN

OpenVPN mangrupa open source, protokol VPN, dan duanana kakuatan na ogé kelemahan mungkin anak. bahan Buka sumber yang disediakan oleh saha, Nu hartina teu ngan bisa pamaké sah membuat jeung ningkatkeun ka dinya, tapi maranéhanana jeung karsa teu jadi pinunjul oge bisa meneliti eta pikeun guna sarta mangpaatkeun maranéhanana.

Leungit, OpenVPN geus jadi arus utama dengan tetep salah sahiji protokol paling aman aya. Mengonversi tingkat enkripsi ke tingkat yang lebih tinggi sebagai tanggung jawab paling atas enkripsi konci ‘unbreakable’ 256-bit merlukeun 2048-bit persa auténtikasi, sarta algoritma SHA160 Hash 1-bit.

Huh nuhun ka eta mahluk open source, dan geus diadaptasi pikeun pamakéan dina ampir platform kaben dinten, dan Windows sarta ios kana platform langkung aheng sapertos router router jeung alat mikro kawas buah prambus Pi.

Conto – Sababaraha alat dirojong ku NordVPN – Bahasa Indonesia

Hanjakal, kaamanan tinggi boga downsides sarta OpenVPN mindeng katempo salaku mahluk pisan lambat. Jika Anda membeli perdagangan, saprak dan normal ongkos enkripsi dipake, beuki waktu eta akan butuh pikeun ngolah data aliran.

2- Lapisan 2 Protokol Torowongan (L2TP)

Lapisan 2 Protokol Tunneling (L2TP) nyaéta panerus de facto tina Titik mun Tuduhkeun Tunneling Protocol (PPTP) di bawah Lapisan 2 Neraskeun Protocol (L2F). Hanjakal, saprak teta teu datang dilengkepan pikeun nanganan enkripsi dinya yaitu mindu disebarkeun babarengan jeung protokol kaamanan IPSec. Pikeun tanggal, kombinasi ieu geus katempona paling aman di teu mibanda kerentanan acan.

Hiji hal pikeun dan tuduh melanggar protokol ieu migunakeun UDP pada port 500, dan situs web nu teu ngameunangkeun lalulintas VPN bisa ngadeteksi na meungpeuk dinya gampang.

3- aman stop kontak Tunneling Protocol (SSTP)

Ngamankeun hentikan kontak Tunneling Protocol (SSTP) nyaeta salah sahiji nu geus Lebih rendah dipikawanoh antara jalma biasa, tapi ieu pohara kapaké saukur sabab geus pinuh diusahakeun, dites jeung dihijikeun kana otak titisan Windows saprak poé Vista SP1.

Selain itu, aman SSL SSL 256-bit na 2048-bit SSL sertipikat / TLS. Jika Anda memiliki hak milik Microsoft, maka pastikan Anda memeriksa secara umum – deui, duanana alus sarta goréng.

Vérsi 4- Internet Key Exchange 2 (IKEv2)

Internet Key Exchange vérsi 2 (IKEv2) dikembangkeun oleh Microsoft sareng Cisco sareng awalna ditetapkankeun ngan mengukur minangka protokol tunneling. Ku sabab éta ogé nyababkeun IPSec kanggo enkripsi. Agilitasna pikeun nyambungkeun deui sambungan anu leungit janten pisan populer di kelas anu ngungkabkeunnana pikeun nyebarkeun VPN mobile.

Protokol Tunneling Point-to-Point (PPTP)

Protokol Tunneling Titik-ka-titik (PPTP) nyaeta salah sahiji dinosaurus antarana protokol VPN. nu protokol VPN pangkolotna. Sanajan aya kénéh sababaraha otoritas pamakean, protokol ieu geus sakitu legana jatuh ku pinggir jalan alatan badag, sela melotot dina kaamanan na.

Cai mibanda sababaraha kerentanan dipikawanoh tur geus dieksploitasi ku boh guys alus jeung goréng lila pisan, sahingga teu aya diinginkan. Kanyataanna, ayeuna ukur nyimpen kurnia anu speed na. Salaku aku dipanggilkeun tadi, beuki aman sambungan hiji, anu leuwih gampang kecepatan nyaeta ningali turunna hiji.

Métode enkripsi jeung Kakuatan

Cara pangbasajanna pikeun ngajelaskeun enkripsi yen abdi tiasa mikir ieu sugan mengacaukan informasi sahingga ngan hiji jalma anu boga pituduh kana kumaha anjeun berantakan eta up tiasa narjamahkeun eta deui harti aslina.

Candak contona kecap tunggal – Kucing.

Jika Anda melakukan enkripsi 256-bit pikeun nu salah kecap, maka akan jadi acak yang tidak dapat diuraikan. Komo superkomputer di bumi bakal nyandak jutaan taun nyoba ngadekrip yén kecap tunggal kalawan enkripsi 256-bit dilarapkeun ka eta.

Lalu, enkripsi enkripsi, eksploitasi, sehingga enkripsi 128-bit telah diinstal satengah kaamanan enkripsi 256-bit. Sanajan masih tangguh, para ahli yakin Anda mengenkripsi 128-bit baris geura-giru jadi pegat.

Bagaimana cara menginstal enkripsi IEU kasebar normal dilarapkeun otomatis, Gumantung aplikasi anu IEU kami nganggo, email kayaning, panyungsi, atawa program lianna. VPN di sisi kanan ngawenangkeun kami ka milih naon rupa enkripsi kami hayang, dan jenis kami milih akan mangaruhan kinerja VPN urang.

Jika Anda ingin menggunakan layanan VPN VPN? Contona, sababaraha dapat kecepatan enkripsi berkorban. Jika Anda dapat mempercepat kecepatan enkripsi tangan.

Jika Anda memerlukan tur enkripsi sabab lamun nu nuju asup layanan VPN, data tidak dikirim lamun nyobian pikeun ngotektak Internet mana ngaliwatan koneksi VPN énkripsi.

VPN Pribadi Abdi Garapan

Kuring ayeuna geus nalungtik, uji coba jeung bereksperimen pada VPN keur bagian hadé tina sataun. Bari kuring teu janten ahli teknis di VPN acan, abdi geus pasti kapanggih kaluar leuwih ti Kuring geus kantos bener hayang ngeunaan jasa ieu.

Experkspérimén kuring dilebetkeun pamakéan VPN platform dina sagala rupa, kaasup aplikasi mobile android maranéhanana, browser plugin sareng sareng model pamakean béda. Sababaraha Abdi gumbira pas, tapi sababaraha rongkah.

Kuring kudu disebutkeun yen di ahir poé, euweuh urusan kamampuhan sahiji produk, aya kacida euweuh alesan keur naon pausahaan yaituu geus layanan palanggan goréng. Na enya, kuring meunteun incompetence na sloth salaku ‘layanan palanggan goréng’.

Peralatan nu

Keur bagian paling atas, setelah itu, dilumangsungkeun ngagunakeun boh mangrupa open source VPN klien atawa aplikasi VPN diinstal dina mesin berbasis Windows. Jika Anda menggunakan perangkat, kami menggunakan perangkat ini untuk memastikan bahwa perangkat keras kami dapat digunakan untuk VPN VPN atau perangkat yang Anda gunakan..

Hal-hal lain yang dapat Anda lakukan dengan mudah menggunakan alat-alat seperti diniatkeun nyebarkeun VPN dan langsung router kana, sekarang juga dapat langsung salah satu faktor pohara penting – VPN VPN prosesor boga tajongan-burit. Saya tidak tahu apa pun tentang ‘dzat-abdi-Gusti’ kisaran harga router nirkabel konsumen, bukan malah lajeng, nu rada diwatesan.

Salaku conto, abdi diusahakeun sababaraha VPN pada rendahnya Asus RT-1300UHP nu lamun rupa pikeun kalolobaan imah. Pasti tiasa ngadamel malah mempercepat pinuh gigabit (via LAN) jeung nepi ka 400 + Mbps di WiFi. Acan eta ngan junun sebuah throughput ngeunaan 10 Mbps sakali VPN ieu nyetél. Dina laju nu, prosésor ieu geus tegang di 100% terus.

Jenis router dan peryogi yang kami gunakan untuk ngeunaan anu dina rentang ti ROG Suka bungah GT-AC5300 atau Netgear Nighthawk X10 – Mahal teu norma pikeun paling rumahtangga. Malah teras, upami mempercepat Internet Anjeun téh gancang – bottleneck akan tetep anjeun router.

Koneksi Internet

Kuring server dengan VPN VPN dan garis 50 Mbps dan waktu proses kecepatan diémbarkeun – Aku bisa ngagaduhan sabudeureun 40-45 Mbps. Ahirna kuring bergeser garis 500 Mbps untuk mana atuh meunang sabudeureun 80% dari kecepatan diémbarkeun – ilaharna 400-410 Mbps.

Anda dapat menggunakan Kuring bergeser kecepatan garis luhur jika Anda sadar VPN VPN bajoang pikeun ngatur di kecepatan misalna alatan kombinasi faktor. Jika Anda menggunakan mesin pada, pada jarak antara server VPN VPN dan memilih, kemudian mengenkripsi Anjeun hoyong, sareng nu sanesna.

Naon geus I Dipaké a VPN Pikeun

1- Streaming

Awalna ieu lolobana nguji speed, ngan tetep rékaman lagu ogé percobaan. Sakali I tos ngadegkeun dasar hiji, abdi mimiti nguji séjén unduh loka atawa video streaming. Keur bagian paling atas, buka sebelumnya di sini, VPN VPN nu bisa ngalirkeun video 4k UHD.

2 – Torrenting

Berlangganan keluar, tangtu, sarta kuring manggihan yen hiji nguciwakeun saeutik. Jigana dan sakali mempercepat Internet dari awal sampai akhir, lalu mulai, lalu jalankan kinerja layanan VPN. Pakai nyirorot iwal mun investasi investasi kana infrastruktur hadé.

kaulinan 3-

Kuring teu bener Game teuing (sahenteuna teu kaulinan nu masalah keur pagelaran VPN) tapi tuh butuh catetan tina kali ping. Jika Anda ingin berharap VPN dapat melakukan lebih dari semua yang Anda butuhkan, Anda dapat membuat kuciwa. Ping kali ngaronjatkeun pisan nu salajengna anjeun ti server VPN, sanajan mempercepat anu gancang sarta stable.

VPN Patarosan Remen tanya (FAQ)

Tidak ada kuring peryogi sambungan internét pikeun nganggo VPN?

Sebuah VPN yang dirancang untuk topéng sarta ngajaga lokasi anjeun sarta data, tetapi anjeun masih merlukeun hiji koneksi Internet.

Sabaraha harga jasa VPN?

Sapertos sadayana panyadia jasa, perusahaan VPN hoyong anjeun tetep sareng aranjeunna salami, saprak dan aliran pendapatan. Kaseueuran panyadia ladénan VPN nawiskeun sababaraha istilah pamayaran sapertos bulanan, saparapat jeung saterusna. Seringna langkung lami rencanana, langkung murah, tapi anjeun kedah mayar sadayana kontrak sateuacanna. Nyangka mayar antara $ 9 dugi $ 12 per bulan rata-rata kanggo kontrak bulanan, kalayan diskon dugi ka 75% kanggo kontrak jangka panjang.

Jika Anda menggunakan VPN, maka di mana ada fitur harga.

Bakal ngagunakeun VPN ngalambatkeun kacepetan internét kuring?

VPN dirancang heula sareng pangpayunna pikeun ngajagi idéntitas anjeun sareng jaga data anjeun aman. Hanjakalna, salah sahiji efek samping di bawah pikeun ngajagi data dan itu nyata ngalambatkeun konéksi Internét anjeun. Jika Anda menggunakan jempol, klik tombol “70% untuk baris garis” dan “VPN”. Faktor anu sanés sapertos jarak tina server VPN, beban server sareng sateuacana dan akan mangaruhan kacepetan Internét nalika anjeun ngagunakeun VPN.

Sakumaa gancang sambungan VPN tiasa angkat?

Kaseueuran panyadia ladénan VPN akan nyarios yén anjeun moal ngawates laju anjeun. Sanajan kitu, aya kaayaan sanésna ogé ditimbang. Memutuskan untuk melakukan hal yang sama, hanya saja Anda suka nyandak langkung dan hiji tina jalur anjeun saleresna.

Sabaraha memiliki pikeun nyetél sambungan VPN?

Jika Anda suka sapertos, saderhana sederhana aplikasi sareng ngalebetkeun nami pangguna sareng kecap konci anjeun. Teras sadaya anuun kedah lakukeun nyaéta klik tombol sareng anjeun akan nyambung ka server VPN. Hanjakalna, yaitu sanrupsi mangrupikeun solusi anuksiaben sareng sababaraha koneksi kedah dibutuhkeun kanggo pagelaran optimal. Seueur panyadia layanan VPN sapertos kitu NordVPN, Surfshark jeung ExpressVPN akan gaduh tutorial ngeunaan cara ngalakukeun ieu, gagal anu waktuna pikeun berhubung sareng staf layanan palanggan na.

Alat untuk mengamankan VPN dan VPN?

Ieu gumantung kana panyadia ladénan VPN anjeun ngadaptarkeun. Ampir sadaya panyadia akan ngadukung Windows, MacOS, Linux sareng platform mobile mainstream. Seueur akan datang ke router penerus () samentawis sababaraha cater pikeun alat anu langkung aheng sapertos Raspberry Pi.

Mengenkripsi 256-bit yang akan dikirim koneksi ke kuring jauh, lalu aman ke kuring ngagunakeun di 128-bit?

Ieu mangrupikeun sakedik, saprak cukup kuat. Patarosan anu anjeun kedah naroskeun ka diri anjeun kedah janten, ‘Sabaraha privasi kuring sareng kaamanan online pikeun kuring?’

Naha aya anu terang kamu membuat VPN?

Anda dapat mencoba untuk mengakses VPN VPN dengan cara ini untuk mengakses dan menghubungkan koneksi ke server VPN. Syukurlah, VPN sadar ieu sareng tos datang nepi ka countermeasures nu mantuan. Tingali kaluar pikeun panyadia ladenan nu nawiskeun Stealthing, atawa Server kebingungan.

Naha kuring ngan ukur nganggo penyambung browser VPN?

Kuring geus diusahakeun kaluar hiji ekstensi sababaraha panyungsi VPN sarta geus kapanggih yen pikeun bagian paling, yaitu digolongkeun kana dua kategori utama. Aya jalma dan meta salaku proksi tur saukur bouncing koneksi server analuun, sarta sababaraha dan meta salaku kontrol browser pikeun aplikasi pinuh VPN. dimungkinkeun hartina anjeun masih perlu aplikasi VPN diinstal dina urutan nganggo ekstensi nu. Peramban ekstensi VPN anu biasana moal jasa VPN pinuh.

Naha VPN dianggo sacara sah?

Sanaos sareng henteu. Sanajan kalolakukan nagara henteu gaduh undang-undang anu ngalawan VPN dianggo, sababaraha anu leres-leres nyaram. Jika ada masalah parah, sababaraha nagara henteu ngan ukur nyaram panggunaan VPN, tetapi aktifkan ngabui pangguna VPN. Huh nuhun, ngan ukur sababaraha nagara anu VPN ditolak oleh dugi ka ayeuna.

Tidak ada kuring untuk membeli VPN?

Ieu gumantung kana sabaraha aman anjeun ngagunakeun sambungan VPN sareng panyayun anu anjeun pilih. Aya seueur kasus dimana para pangguna VPN ditayangkan saat sedang imanna dina panyadia layanan anu pamustunganana ngancik log pamaké ka penguasa.

Kacindekan: Naha anjeun ngabutuhkeun VPN a?

privasi online pribadi sahandapeun ngepung ti kitu loba arah na sigana geus kajadian sapeuting. Isro anu poé nalika urang ngan kungsi salempang ngeunaan penjahat cyber, tapi ayeuna urang ogé kedah salempang ngeunaan pausahaan jeung pamaréntah anu hoyong maok data kami keur alesan nu sami – mangpaatkeun pikeun tujuan sorangan.

Secara alami, kabutuhan VPN umumna gumantung kana nagara mana dina, masing-masing dari masing-masing ngagaduhan tingkat ancaman anu béda. Pertanyaanana sanés mangrupikeun anu tiasa dijawab ku enya basajan atanapi henteu.

nilai global VPN pasar (milyar, USD) – Sumber: statista

Sanajan kitu, tina laju kanaékan nilai pasar VPN global, Abdi moal disebutkeun yen dan pisan dipikaresep anjeun gé butuh salah cepat atanapi engké. Geus waktuna geus kaliwat nu pamaké individu dimimitian nyokot privasi sarta kaamanan maranéhanana online untuk teu dibales jeung néangan cara pikeun ngamankeun informasi maranéhanana.

Simkuring geus dengan puas ngagunakeun Internet dengan cara sarua nu urang salawasna kudu, ngan ngotektak sakumaha seneng sakumaha tiasa. Jika ada, virus akan Malware geus dijieun kami leuwih hati-hati, tapi teu pira geus robah.

Pribadi, semua yang Anda cari nyoko layanan VPN kedah lengkah saterusna unggal pamaké melakukan Internet. Aya anu peryogi mencat megatkeun kaluar ti mindset yen Kami teu kaancam ku naon kami ngalakukeun online.

Candak contona jalma anu ngan ukur hoyong online sareng milari sababaraha gambar tina ucing lucu. Anda dapat menggunakan ini, menambahkan sapertos di bawah kebiasaan browsing, resep, resep, lokasi, dan informasi lain yang diperlukan untuk mengumpulkan informasi tentang permintaan atanapi organisasi. Naha éta henteu nyangka pikasieuneun pikeun ngadorong sababaraha jinis tindakan?

Ku kituna, abdi nyebutkeun enya, malah lamun dipikir anjeun teu butuh VPN a – Anjeun bener ngalakukeun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map