וירטואלית פרטית (VPN): כל הזכויות שמורות למתחילים

הרשת הפרטית הווירטואלית הפרטית (VPN) נשלחה לתינוקות הקשורים לחיפוש אחר פרטי אינטרנט ופרסום באינטרנט שתהיה להם זמן מוגבל. Kompanitë po përpiqen të mbledhin më shumë të dhëna përdoruesit e tire deri në masën që po bëhet tepër ndërhyrivid (Wolhironi shembull? Kjo, kjo, kjodhe kjo) ndërsa vendet.


* Skema e nxehtësisë së lokacioneve ku NSA mbledh të dhëna מקוון דוכס פרודורור Informatorin e papërmbajtur, עד כמה שיהיה לי Mad i analyses së dheënave quoe poreted for Agjencia Kombëtare e Sigurisë së Shteteve TSA Bash. בורימי: גרדיאן

קרא לי מידע נוסף על מוצרי טיפוח על פייסבוק, גוגל, תוכנה ומיקרוסופט על ידי שומלות, על ידי טכנולוגיות שיצרו אותי על כתבים ואני יכול להתמודד עם חברות מידע על מידע על מידע שפה.

Dhe ndërsa queveritë mund të airojnë për të kontrolluar situatën, no disa raste ata vetë janë fajtorë për të njëjtat mëkate që חברות ב ballafaqohen me problems – ndërhyrje e privateësisë d grumbullimi i private pige.

Pra, çfarë mund të bëjmë ne si individ Për të mbrojtur privësinë tonë online? התחל לחפש את הטכנולוגיה VPN-ve.

Contents

Këshilla të ekspertëve

Disa ofrues nreg treg mund të mos jenë të sinqertë me ofertat e tire të shërbimit. Ata pretendojnë të ofrojnë Shërbime fizike në vende të ndryshme, por disa prej צמיג janë në të vërtetë virtuale. אני מתכוון למגזין, בכל פעם שאני יודע איך השרת שלי צריך להיות מוכר, אם אתה יודע איך ה- IP נותן גישה למכירה. לפני שיבול, שרתים אחרים לא כל הזמן מגדלים את שרתים של SHBA.

Kjo èhtë e keqe sepse kjo do të thotë se de dhënat tuaja calojnë nëpër servera tum shumëfishta in pjesë të ndryshme të botës përpara se to arrijnë destinacionin përfundimtar. Nuk ka asnjë garanci se kriminelët kibernetikë, agjencitë e fshehta tés fheheta מידע נוסף על גבישים שרתים shëles së tje drejtave to autorit can canë dorën e צמיג לא היו נרתמים לשרתים të ndërmjetëm.

התחבר על שמירת קיטו çështje, בקש את התוכן כדי להעיד את הנתונים ואת הדוא”ל על מנת לאמת את הספקים וההגבלות על VPN. Këtu janë katër mjete që mund të përdorni –

 1. כלי בדיקת פינג למוניטור סינתטי של אפליקציות CA
 2. כלי Traceroute באמצעות צג סינטטי של אפליקציות CA
 3. BGP Toolkit n הוריקן שירותי חשמל
 4. כלי שדרוג קומנדה המכונה CMD ו- Windows

– חמזה שהיד, BestVPN.co

סיגורי

VPN של Shumeë Shërbime sot po fillojnë të zbatojnë masa më të mëdha Winnie Për Të Përfituar Peerdoruesit e צמיג. Filloi kryesisht për të ndihmuar nbllokimin e grumbullimit dhe ndjekjes së të dhënave on online, por tani është zgjeruar për të përfshirë ad-bllokimin dhe në disa raste edhe zgjidhjet אנטי-וירוס.

Si Funktionon VPN

Është pak e vështirë për të përshkruar se si punon një VPN, אם לא, אם כן, אתה צריך להוליד את ה vogel teknike. Megjithatë, לפני שתוכלו לקבל את הביצועים של קונספטין, חידון ה- VPN הווירטואלי של המנהרה המקוונת של שרתים בשרת ה- VPN והפסטה והפגנות..

אה hollësisht, VPN krijon pari një protokoll comunikimi nga pajisja juaj. פרוטוקול של Ky עושה את הכישורים הקופיאטיים אם הם מתכוונים לעשות את השרתים ב- VPN. Ekzistojnë disa protokolle kryesore VPN זה cilat janë të zakonshme, edhe pse secili ka avantazhet the disavantazhet e veta.

Protokollet e VPB

Megjithielle ka shumë protokolle comunikimi, ekzistojnë disa nga ato të zakonshme të cilat mbështeten normalisht pavarësisht nga markë e Shërbimit VPN. Disa janë më të shpejtë, disa janë më të ngadalshëm, disa më të sigurt, të tjerë më pak. Zgjedhja ës ë ë e e ju n n var var var var k k k,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, mir mir VP VP N VP.

Né përmbledhje –

 • OpenVPN: Protokolli me burim i hapur i cili është me shpejtësi mesatare, por ofron Mbështetje të fortë të enkriptimit.
 • L2TP / IPSec: Kjo ë mj aft aft z z ak ak ak ak ak of of of of of of of of of of of of of por por por por por por por por por por por por VP VP VP VP VP VP VP VP.
 • SSTP: Jo aq e zakonshme the Mënjanë הצפנה mirye to ka ka shumë për të recomanduar veteren për të.
 • IKEv2: Lidhje shumë e shpejtë the veçanërisht e mirë për pajisjet mobile edhe pse ofrojnë standarde më të ulëta të enkriptimit.
 • PPTP: Shumë shpejt, por ka qenë i mbushur מזימה אותי prapavijë të Winnisë gjatë viteve.

Krahasimi i protokolleve VPN –

1- OpenVPN

OpenVPN קשור לפרוטוקול VPN me burim את hapur dhe kjo šhtë edca forca e saj, ashtu edhe dobësia e saj e mundshme. חומר לי לשרוף את חפירה חודשית לאררינה נגה דיקוש, לעשות את זה תראו את זה אתה צריך להיות מוכן לחוות את הליגשמות ארצית לטעון את הפירמוריוז’ננ’ה, לחפש את השערים.

Megjithatë, OpenVPN èhtë bereë shumë e zakonshme the mbetet in the protokollet me ë të ניצח in dispozicion. Ai Mëschtet nivele shumë të larta in enkriptimit duke përfshirë atë quë konsiderohet më së shumti si encryption kyçe 256-bit i "pathyeshëm", בחר באימות אימות RSA 2048 סיביות אלגוריתם ה- SHA160 hash ב 1 סיביות.

שומרים על דוכס צפרדעים קבורים בהאפור, כל הכישורים העומדים בראשם הם פותחים את הפלטפורמה, כמו חלונות במערכת ההפעלה של iOS, אבל הם נתבים הם הפיג’יסטים המיקרו ופטל Pi.

Shembull – Disa nga pajisjet e mbështetura of NordVPN – Vini re se si çdo pajisje mbështet grupin e vet të protokolleve

לפני שומן שורות, ניצחונות וארטיקים ופתוחים ופתוחה של OpenVPN הם קשורים ל- shpesh si shumë ו- ngadalshëm. Kjo megjithatë ës ë m sh sh sh sh kom kom kom kom kom kom kom kom kom kom kom kom e enk e e e enk enk e e e enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk.

פרוטוקול מנהרה 2- שכבה 2 (L2TP)

Protokolli של שכבה 2 ב- Tunelit (L2TP) זה פסקאות בפועל בפיקה ופרוטוקולין ו- tunelimit the pikës (PPTP) באמצעות פרוטוקול ההעברה של שכבה 2 (L2F). אם אתה שומן בקשרי, זה לא צריך לעשות את ההצפנה של טרג’וטאר, אז אתה יכול להשתמש בפרוטוקולין ובניצחון ה- IPsec. Deri më sot, ky kombinim është parë si më i sigurtë the nuk ka andde dobësi.

אתה צריך לקבל את התיבה בסך הכל על הפרוטוקול של פרוטוקול UDP בפורטין 500, אם כן, אתה יכול להשיג את הספק כדי לקבל את התעבורה VPN כל הזכויות שמורות..

מנהרת שקע פרוטוקולי 3-Secure Socket (SSTP)

פרוטוקול Sunn Tunneling Protocol (SSTP) כולל כמה שיותר ויותר אנשים בוודאות, על פי שגיאות ושירותים וירטואלים, פרוש עלילת תוכנה, מבחן הגישה והמשפטים של Windows Vista.

Është gjithashtu shumë i sigurt, duke përdorur çelësat 256 סיביות SSL הם האישורים של 2048 סיביות SSL / TLS. מחזורי שומן קשורים למערכת ההפעלה של מיקרוסופט, כל מה שקשור להפרעה של קהילת שיקרטים – פרסים, אם אתה יכול לעשות את זה.

4- Internet Key Exchange גרסה 2 (IKEv2)

גירסה 2 של Shkëmbimit כדי Keyelësave ל- Internetit (IKEv2) עבור מיקרוסופט על סיסקו שהם ממלאים את התוכנה שהם מביאים את פרוטוקול הטונליזימי. Prandaj, ai gjithashtu përdor përdorimin e IPSec për kriptim. Shkathtësia e saj për t’u lidhur me lidhjet e humbura ka bërë quë ajo të jetë shumë e popullarizuar in mesine e atyre Që përdorin at the sell for the sellular in VPN-ve.

5 – Protokolli i Tunneling Point-to-Point (PPTP)

Protokolli i Tunneling Point-to-Point (PPTP) אתה יכול להגדיר דינוזאורים ולא לכלול VPN פרוטוקולי. protokollet mt vjetra VPN. מג’יתיתי קיי אדיזה נגרם על ידי פרודוריט, כי פרוטוקול יכול להיות קריסישט רוגא וראוגס לשקק את בושליקווה את מדהה את דוכסמה ולא מנצחת את סאג ‘.

Ajo ka disa dobësi tjo njohura dhe është shfrytëzuar nga të dy djemtë e mirë dhe të keq shumë kohë më parë, duke e bërë atë më të dëserehirueshme. לא כן, ושם שפיטימי אני Hirit është Shpejtësia e tij. Siç e përmenda më herët, sa më e sigurt është një lidhje, shpejtësia më e mundshme është të shohësh një rënie.

Metodat e הצפנה על פורקה

Munyra më e thjeshtë për të përshkruar enkriptimin që unë mund të mendoj është Që ndoshta të grumbulloj informacione in mënyrë që vetëm një person që ka udhëzuesin se si e keni futur at mund to përkthejë atë pijptinal.

Merrni për shembull një fjalë të vetme – חתול.

אין צורך לבצע הצפנה של 256 סיביות בשעה שהן קיימות, אם כן, אם לא ניתן יהיה להפסיק. Edhe superkompjuterit më të fuqishëm në tokë do de duhen miliona vjet duke u përpjekur the dekriptojnë atë fjalë të vetme me הצפנה 256 סיביות aplikuar në të.

Gjithashtu, הצפנת nivelet e janë eksponenciale, קידוד של קידוד 128 סיביות של קידוח של bitron gjysmën e sigurisë עבור קידוד 256 סיביות. Edhe pse ende i frikshëm, ekspertët besojnë se הצפנה של 128 סיביות כדי לעשות זאת.

Keta כדי metoda t enkriptimit dic pikat e forta normalisht aplikohen automatikisht, varësisht nga aplikacioni që përdorim, të tilla si email, shfletues ose programe të tjera. VPNs הציגו את כל הצ’אטרים לליג’וג’ינים בסרטים הצפנה לא הצפנה, אתה לא צריך לעשות את ההצפנה שלהם, אבל לא צריך לעשות זאת..

Në këtë mënyrë ne mund të "përshtatim" performancën e shërbimit tonë VPN. Për shembull, disa mund të preferojnë kriptimin ekstrem dhe të jenë të gatshëm të sakrifikojnë shpejtësinë. Tjerë mund כל הזמן העדיפו shpejtësinë de kështu tano pranojnë një nivel ב ul ul të enkriptimit.

E gjithë kjo është e domosdoshme dhe e prekur nga kriptimi sepse kur jeni regjistruar not a VPN VPN;.

VPN איש קשר אישי

אם היינו רוצים שתוכלו לחלוף את עצמם, העידו את הניסויים ב- VPN përën pjesën in my mirë të një viti. הדרכות לא היו עירוניות בכל הזמנת המומחים הטכניים ב- VPNs, אם כן, אני קופץ אותי..

נסה את כל מי שמאפשר לקבוע את הווידאו ואת ה- VPN בפלטפורמה עבור ndryshme, Duke Përfshirë למכשירים עם צמיג אנדרואיד לנייד, תוספים לדפדפנים הם מודלים אליהם. Disa unë kam qenë i befasuar kunstdshëm, por disa zhgënjyer krejtësisht.

אתה לא יכול לחסוך את הקרנות שלהם, לשאת את האשכולות האלה ולהחליף מוצרים, אבל הם היו מוחלטים כאלו שהם רוצים לחבר את החברים שלהם. דה פו, un e e vlerësoj paaftësinë the përtacinë si ‘shërbim i keq i klientit’.

פג’יז’ט

Pere pjesën më të madhe, testet e mia you kryen duke përdorur ose një klient me burim to hapur VPN ose neë aplikacion VPN t instaluar në makieë të bazuar in Windows. Këto zakonisht Janë të mira de kam gjetur se zakonisht ndodh që hardueri Që ne kemi në shtëpi kufizon VPN-n ton ton mum shumë sesa vetë shërbimi.

Gjëja më e rëndësishme që kam mësuar no lidhje me pajisjet është se nIe keni ndërmend të vendosni VPN direkt in router tuaj, ju duhet të jeni të vetëdijshëm për një factor shumë të rëndësishëm – VPN tuj pro Këto zakonisht Janë të kufizuara në rangun e çmimeve "אלוהים אדירים" נתב כבר בטלפון על הצרכנים, את מדג’ה אדה אתארה, ג’אנה mjaft të kufizuara.

Si shembull, un u përpoqa të bëja disa VPN אין neë të varfër Asus RT-1300UHP e cila në quoftë se gjobë për shumicën e shtëpive. Sigurisht קבע חודשי משחק כדורגל עדכונים על ידי משחקי ג’יגה-בייט (רשת LAN), דרכי ה- 400 + Mbps לאינטרנט. Megjithatë, ai arriti vetëm një xhiro rreth 10 Mbps sapo u krijua VPN. ללא שם: procesori tashmë is dute duke u lodhur 100% vazhdimisht.

Lloji i routerit që ju nevojitet për të cilin po flasim është në rangun e ROG Rapture GT-AC5300 או Netgear Nighthawk X10 – סטרנטה ג’ו נורמה לפש shumicën e familjeve. Edhe atëherë, néi shpejtësia e internetit është e shpejtë – שאלות נפוצות.

Lidhja e Internetit

Fillova העיד על VPN ו-יש לי 50 מגה לשנייה, וקילה mè dha afër shpejtësive t reklamuara – zakonisht kam rreth 40-45 Mbps. התחזית לאתחלויות בגודל 500 מגהביט לשנייה לשעה הצילומים במצבים גדולים יותר 80% הוחלפו בהמלצות – רגיל 400-410 Mbps.

Ishte vetëm kur u zhvendosja në një linjë me shpejtësi më të lartë që kuptova se shumë VPN perepiqen të menaxhojnë me shpejtësi të tilla për shkak të një kombinimi factorësh. Kjo përfshin עשה זאת בעצמך, והמחשבים צריכים לשרת את ה- VPN עם צ’גידניה, נורמה רגילה על הקריפטים העדיפים יותר את השומואים..

Ajo që unë kam pordorur një VPN për

1-סטרימינג

Në fillim ishte kryesisht testimi i shpejtësisë, vetëm për të mbajtur një rekord si dhe për të eksperimentuar. Pasi të kisha vendosur një bazë, fillova të testoja vende të tjera të sharkarkit ose streaming video. Pere pjesën më të madhe, kam gjetur se pothuajse ב gjitha VPN-të janeta tta të transëojnë וידיאו 4k UHD.

2- אימה

מבולבל u testua gjithashtu, winnerisht, the kam gjetur se pak zhgënjyese. Mendoj se sapo shpejtësia ו- internet on online të arrijë një pikë të caktuar, do the zbuloni se performanca ו- shërbimit tuaj the VPN-ve bie in mënyrë drama not be invest invest shumë in n infrastrukturë më të mirë.

3-משחקים

בטל אותי בכדי שתוכלו להזמין את השגרה (të paktën jo lojërat qué canë rëndësi per performancën e VPN), לפני שאנו יכולים לחכות ל parasysh ping herë. Nere jeni një lojtar ques shpreson të përdorni VPN pere të hyrë në loëë që është jashtë sell tuaj, mund të jeni të zhgënjyer. Kohët e Ping קופצים משומשים כשאנו יכולים להזמין שרתים ב- VPN, הם לא מעוניינים לקבל מידע על השרת..

VPN Pyetjet e bëra më shpesh (שאלות נפוצות)

A kam nevojë për një online internet for pëdorurur VPN?

VPN חדש היה פרויקט פרוייקט מסיכה על ידי מכירת ספקים ושירותים אחרים על ידי טואג’ה, החל מהקנדה של קנדי ​​הנובעים האחרונים באינטרנט.

Sa Kushton një Shërbim VPN?

Si të gjithë ofruesit e Shërbimeve, companitë VPN Varhirojnë që ju të qëndroni me ta për një kohë të gjatë, pasi kjo është rrjedhë e të ardhurave të tyr. Shumica e ofruesve të Shërbimeve the VPN ofrojnë kushte të ndryshme pagese, siç janë: mujore, tremujore etj. Shumica e kohëve më të gjatë se sa plani, aq më e lirë do të jetë niveli juaj mujor, por do të duhet të paguani të gjithë kontratën paraprakisht. מחיר למשך midis 9 deri 12 $ לא יכול לקבל מנג’ור בקונטרסט, אני צריך להזמין את% 75% לעומת kontratatata..

רשימת רשימה של רשימת קבצים מופיעה ב- VPN לקובץ צ’מיימץ ‘וירטואלי.

A do të ngadalësoni shpejtësinë e internetit duke përdorur VP VPN?

VPN-të janë krijuar para së gjithash për të mbrojtur identitetin tuaj dhe për t’i mbajtur të dhënat tuaja të victta. Fatkeqësisht, אם כן אתה צריך לחשוף את הקריפטים שבהם אתה יכול לחפש את האינטרנט שלך. אם כן, כלא כללים שוחרים היו 70% כל הזכויות שמורות ל- VPN. גורם שרתים ב- VPN לשרתים ברשת, שרתים אלקטרוניים ושרתים הם קשיי לי לעשות זאת כשיש להם את ה- VPN והמשתמשים המקוונים והאינטרנט יכלו את הדו-שיח של ה- VPN.

Sa shpejt mund të shkojnë lidhjet VPN?

Shumica e ofruesve të Shërbimeve VPN do t’ju tregojnë se nuk do të kufizojnë shpejtësinë tuaj. Sidoqoftë, ka rrethana të tjera për t’u marrë parasysh gjithashtu. Siç u përmend më lart, בתי משפט על merrni jo më shumë se një të shpejtësisë tuaj të linjës aktuale.

Sa e vështirë është të vendosni një lidhje VPN?

Me të drejtë duhet të jetë aq e thjeshtë sa instalimi i një aplikacioni the futja e emrit the fjalëkalimit tuaj. Atëherë gjithçka qè duhet të bëni është të clickoni një buton dhe do to limheni me një server VPN. Fatkeqësisht, kjo nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë disa lidhje mund të duhet të shkulen pere performancën optimale. Shumë ofrues sherebimeve VPN si psh NordVPN, Surfshark the ExpressVPN do të ketë mësime se si ta bëjnë këtë, דוכס mos היו בהוטאר קוהים ha ë p ha ha ha mar mar mar r r mar ient ient ient.

Cilat pajisje mund të drejtoj një VPN?

Kjo varet nga cili ofrues i Shërbimit VPN me të cilin regjistroheni. Pothuajse té gjithë ofruesit do theë mbështesin Windows, MacOS Linux היא bashku לי פלטפורמה kryesore të lëvizshme. Shumë do të Mbështesin vendosjen e ruterit () ndërsa disa kujdesem për pajisjet my ekzotike siç është פטל Pi.

בקריפטים משולבים X -UMX-bit לעשות את כל זמן השהייה בזמן, את הסיגריה עבור קידוד 256 סיביות להצפנת המורה?

Kjo është pak e ndërlikuar, pasi janë mjaft të forta. Pyetja që duhet të bëni vetes duhet të jetë, "Sa është vlera e intimitetit את המנצחים באינטרנט באינטרנט?"

A do ta dijë dikush që jam duke përdorur një VPN?

לא ניתן יהיה להשתמש ב- VPN כדי לקבל את ה- VPN של השרתים האחרונים. הם לא יכולים לקבל את השרת VPN. Fatmirësisht, VPN-të janë të vetëdijshëm për këtë dhe canë dalë me kundërveprime që ndihmojnë. Shikoni pere ofruesit e Shërbimeve to the cilat ofrojnë vjedhje, ose skamje Server.

A Peerdor mund mund një shtesë të shfletuesit VPN?

Kam provuar disa zgjatje të shfletuesit VPN זה קאם גטור se për pjesën במטה Madhe, כל הזכויות שמורות לקטגוריה. אתה יכול לשפר את התפקידים שלהם כאשר הם פועלים על ידיהם. הם יכולים לשלוח את השרתים שלהם, הם לא יוכלו לשלוח את ה- VPN. Kjo e fundit do tëë quë do të keni ende nevojë për një aplikacion VPN עבור instaluar in mënyrë që të përdorni zgjatimin. VPN zgonimt עבור כל תוכנית VPN מזימה.

A janë të ligjshme përdorimi ב- VPN-ve?

אם כן, ג’ו אדה, pse shumica, היהודי המפגש עם ה VPN, אתה לא מתכוון לכל הדעות. לא היה מאוד אקסטרה, זה לא צריך לעשות את ה VPN באמצעות ה VPN-së. Fatmirësisht, ka vetëm një pjesë e vogël e vendeve ku VPN-të janë ndaluar deri më tani.

ריבה מתבקשת לאכול פשטרסמה לי VPN?

Kjo לא מזדהה את כל הווירטואות שלהן את הסיגורט פרודורני לידג’ין טואג ‘VPN על הצילומים המתחדשים. Ka Pasur Shumë Raste Kur Forororuesit ו- VPN לאחר שעת מעצר Pasi Besuan Nyrë Ofrues Sherebimeve Që Perefundimisht ב- Kthyen הרשמת והעדפות הטכנולוגיות הרשמיות..

פרפונדים: VPN של ממשקי קניה?

אישיות פרטיות באינטרנט לא רלוונטיות רת’ים מכל רחבי העולם. לא נותרו כרטיסים חדשים, אבל לא היו דברים ששווקים בכוונה על קרימינלה קיברנטיקה, על ידי תאנה ולא גיתאשטו דואט בשקעטו-מוהמי בכדי לחשוף את השאלות השונות.

Natyrisht, nevoja juaj për një VPN do të ishte kryesisht varet nga cili selling ju jeni brenda, pasi secili ka nivele të ndryshme kërcënimi. Pyetja nuk është diçka për të cilën mund të peregjigjet me një po ose jo të thjeshtë.

Vlera Global e tregut VPN (מיליארד דולר) – Burimi: Statista

Megjithatë, nga shkalla e rritjes në vlera e tregut VPN גלובלי, אין להם מה שהם צריכים לראות את השומשום והארץ החוזרים ונשנים את הרשת העליונה. Është koha e kaluar Që përdoruesit individualë Kanë filluar in marrin privateësinë the Winninë e הצמיג המקוון Peer të dhënë the terskole mënyra për të ניצחון informacionin e הצמיג.

Ne kemi qenë të vetëdijshëm duke fororurur internetin shumë në të njëjtën mënyrë në të cilën ne gjithmonë kemi, vetëm duke shfletuar sa të lumtur që mund të jetë. סוגים שונים, וירוסים, תוכנות זדוניות ואפשר להשתמש בהם בכלי קופסה, מאת jo shumë ka ndryshuar.

התאמה אישית, מנדג ‘ים miratimi אני משתמש חדש VPN אתה צריך את הג’ יפ hapi ו ardhshëm quili שירותי חוקים ואני יכול להשתמש באינטרנט יותר. Ekziston נובא דחיפות לחיפוש אחר דלפקים על מנת לקבל את כל הכישורים המוצעים על ידי האינטרנט שלך.

Merrni pere shembull dikë quë thjesht וירהירון מקוונות באינטרנט, את shikoni për disa פוטוגרפיה, disa maceve të lezetshme. Ndërsa e bëni atë, informacione to tilla si zakonet e tij / saj të shletletimit, pëlqimet / pëlqimet, vendndodhja the shumë me the tepër janë duke in bërë të mbledhura of autoritetet ose organatat. Nuk është aq i frikshëm sa mendimi për të detyruar ndonjë formë veprimi?

Pra, unë them po, edhe nere mendoni se nuk keni nevojë për një VPN – Ju me të Vërtetë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map